Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika

Danica Hursa istupila iz HNS-a

'hursa_siv_zag_180613'
Foto: ''
1/3
20.06.2013.
u 12:00

Anđelko Topolovec: Hursa nas je prevarila, ali je prevarila i birače koji su glasali za HNS

- Od ovoga časa bivše kolegice i kolege podružnice HNS Oroslavje, budući da se razilazimo u ocjenjivanju temeljnih moralnih, političkih, društvenih i inih vrijednosti, obavještavam vas da istupam iz članstva HNS-a. Mandat koji je osvojen na nedavnim lokalnim izborima u Gradu Oroslavju zadržavam kao nezavisna vijećnica - tim je riječima poslanom elektroničkom poštom koja je stigla i predsjedniku zagorskog HNS-a Anđelku Topolovcu, Danica Hursa iz Oroslavja, žena koja je zahvaljujući baš svojoj stranci bila i saborska zastupnica, okrenula leđa onima koji su je \"progurali\". Naime, do tada politički gotovo nepoznata, Danica Hursa se pred pretprošle parlamentarne izbore odjednom našla na listi HNS-a i završila u Saboru RH. Iako se o ovom potezu nagađalo još preko vikenda, službeni mail stigao je prekjučer u popodnevnim satima. Bilo je to otprilike kada se kao izabrana vijećnica HNS-a trebala pojaviti na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Oroslavja. Umjesto dolaska stigao je dopis u kojem kaže da je njezin mandat zapravo mandat nezavisne vijećnice.

Predsjednik hadezeovac

Upravo je o Danici Hursa ovisilo hoće li prevagu u Gradskom vijeću Oroslavja imati koalicija gradonačelnika Ivana Tuđe (SDP). Kako nje nije bilo, trenutno većinu ima \"desnica\", a predsjednik Gradskog vijeća je Stanko Čičko (HDZ). Hoće li tako i ostati ili će doći do smjene vlasti u Gradu i nadalje ostaje u rukama Danice Hursa koju zbog promjene broja mobitela nismo mogli kontaktirati.

HNS-ovci ne kriju ogorčenje potezom donedavne stranačke kolegice, dok se iz ostalih stranaka moglo jedino čuti: - Kako je došla, tako je i otišla. Prvi čovjek zagorskog HNS-a Anđelko Topolovec kaže da u odluci Danice Hurse nema ništa sporno, jer je ulazak i izlazak iz stranke pravo svakog čovjeka.

- Žao nam je i smatramo nekorektnim što je taj potez povukla neposredno nakon lokalnih izbora na kojima je bila gradonačelnički kandidat HNS-a, dok je na listi HNS-a osvojila i mandat u Gradskom vijeću. Svoju odluku trebala je donijeti prije izbora, jer je na ovaj način zapravo izigrala birače koji su je izabrali kao kandidatkinju HNS-a – kazao nam je predsjednik zagorskog HNS-a Topolovec.

Privatni interesi

Dodaje kako je Danica Hursa i prije i nakon izbora surađivala s istim ljudima, a zadržavajući mandat koji je na izborima dobila kao kandidatkinja stranke, otvara prostor i spekulacijama koje su čuli uoči izbora, a kojima nisu željeli vjerovati - da su joj privatni interesi važniji od stranačkih i gradskih.

- Priznajemo, D. Hursa nas je prevarila, ali prevarila je i birače koji su joj prije samo mjesec dana dali povjerenje, što ostavljamo njoj na duši, kao što joj ostavljamo na duši i činjenicu da je iznevjerila stranku koja joj je omogućila da postane saborska zastupnica i osigura si saborsku mirovinu – kaže Anđelko Topolovec.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije